Beylikdüzü Randevu (0212) 873 84 84 - (0553) 562 03 03

BLOG

Ceza olarak Meditasyon
Okul kurallarına uymayan çocuklara ceza yerine meditasyon: Sonuç çarpıcı

Meditasyon herkes için kendini iyileştirmenin, hayata dair yeni algılar geliştirmenin bir yolu. Hatta ilkokul çağındaki çocuklar için bile…

Ceza olarak Meditasyon

Baltimore’daki Robert W. Coleman İlkokulu, çocuklara ceza olarak verilen alıkoyma saatlerini “meditasyon saatleri”ne çevirdi. Mindful Moment Room adı verilen odalarda, ceza alan çocuklara meditasyon ve nefes egzersizleri öğretilmeye başlandı. Amaç öncelikle çocuklardaki kaygı, baş ağrısı, mide problemleri ve stresi azaltmak… Mindful Moment Room sayesinde çocuklar kendilerini rahatlatarak sınıflarına dönmeyi başarıyor.

Ceza olarak Meditasyon

Kar amacı gütmeyen yerel bir organizasyon olan Holistic Life Foundation partnerliğinde başlatılan uygulama, okul kurallarını ihlal eden çocuklara verilen cezayı şimdiden yapıcı bir aktiviteye dönüştürmüş gibi duruyor. Uygulamanın başladığı iki yıl öncesinden bu güne, Robert W. Coleman İlkokulu‘nda uzaklaştırma alan tek bir öğrenci bile olmadı.

Ceza olarak Meditasyon

Holistic Me’nin koordinatörü Kirk Philips küçük bir çocuk olarak oturup meditasyon yapmanın ne kadar zor olabileceğine ama yine de çocukların bunu başardığına dikkat çekiyor. “İnanılmaz. Küçük çocukların sessizlik içinde meditasyon yapacağını düşünmezdiniz. Ama yapıyorlar.” diyor ve ekliyor: “Çok güzeldi; hepimiz onları izleyip birbirimize gülümsüyorduk.”

Ceza olarak Meditasyon

Ceza olarak Meditasyon

| | | | Tümü |